kotiliesi

tiistai 14. marraskuuta 2017

GULASSIKEITTO; maidoton ja gluteeniton

Ulkoilmakäppäilyn jälkeen gulassikeitto on  yksi mun lemppareistani. Kotiin palatessa keiton tuoksu on ihan täydellistä. Pienikin nuuhkaisu maukkaan gulassikeiton aromeja saa mahan  kurnimaan vielä lisää. Kyllä meillä kokoonnutaan sitten pelkissä lämpökerrastoissa ruokapöydän ääreen :)
Kun valmistan gulassikeittoa, on maukkauden juju kauan haudutettussa naudan paistissa. Liha saa kypsyä mausteiden joukossa 2-3 tuntia.


Gulassikeitto


Neljälle

1 paketti (n 600g) naudan paistilihaa
öljyä ruskistamiseen
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 sipulia
2 rkl paprikajauhetta
1/2 tl mustaapippuria
1 rkl valkosipulijauhetta
1/2 tl maustepippuria

Leikkaa lihasta pieniä paloja. Ruskista kevyesti liha pannulla. Laita lihat uunipataan. Lisää pannulle vesi ja lihaliemikuutiot. Kiehauta. Kaada uunipataan muiden mausteiden sekä sipulin kanssa. Anna lihan mureta 175 asteessa n 3-4 tuntia.

Kun liha on mureaa, pilkon isommat palat pienemmiksi paloiksi.

***

4-5 perunaa (kiinteä lajike)
3 porkkanaa
2 mietoa ja makeaa suippopaprikaa
1 dl paseerattua tomaattia
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl hillosipuleita 
1/2 dl hienonnettua persilijaa

Kuori ja kuutioi kasvikset sekä pestyt paprikat.
Lisää kasvikset, öljy, tomaattisose, persilija sekä halutessasi hillosipulit keiton joukkoon.
Annoin keiton olla vielä 40 minuuttia uunissa, jotta kasvikset kypsyivät ja maut sekoittuivat.
Tarkista maku. Lisää paprikajauhetta, suolaa tai vettä tarvittaessa.

Ja huomenna tämä keitto on vielä maukkaampaa. Tällä mä voisin elää pari viikkoa :)

Tämä päivän motto on rehellisyys. Se, mikä pitäisi olla jokapäiväinen ajatus. Vain rehellisenä saamme illalla hyvän unen aikaiseksi ❤️


Reeta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti