kotiliesi

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

MAUKAS KANAPATA TOMAATTI-PAPRIKAPESTOLLA; maidoton sekä gluteeniton








Kanapata, joka hupeni kulhosta yllättävän nopeasti. Pikkuisen kyllä kummaksuin, kuinka hyvin ne hillosipulit sekä bataattilohkot upposivat poikani vatsaan ;)

Tällä kertaa illan ruokaa valmistettaessni minulla oli vain pääraaka-aine tiedossa sekä visio padan ulkonäöstä, siis väristä, ennen kokkailuun ryhtymistä. Esteettisenä ihmisenä visiot vaikuttavat vahvasti minun kokkailuihin yhdessä raaka-aineiden sekä maun kanssa. Siispä minulla oli visio kanapadasta, joka olisi vahvasti öljypohjainen sekä ruskeanpunavivahteinen :) 
Näillä mentiin ja hyvin sellainen jääkaapin aineista syntyi....





Kanapata

500 g broilerin ohuita rintafileitä, maustamattomia
1 bataatti
2 sipulia
aurinkokuivatettuja tomaatteja
1 dl hillosipuleita
1/2 dl basilikan lehtiä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 kanaliemikuutio
3-4 dl vettä
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhetta
4 rkl Pirkan tomaatti-paprikapestoa (ihan huipputuote:))



* Laita uuni 175 asteeseen
* Paloittele rintafileet ja ruskista ne öljyssä. Lisää sipulin lohkot loppuvaiheessa pannulle.
* Kaada kanat sekä sipuli kannelliseen uunipataan.
* Lisää pannulle vesi, öljy sekä mausteet.
* Kiehauta, kunnes kanaliemi on sekoittunut.
* Kaada neste pannulta pataan. 
* Sekoita joukkoon hiennonnettu basilika.
* Laita myös hillosipulit, revityt aurinkokuivatut tomaatit sekä kuutioitu bataatti.
* Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt.



Meillä pataa syötiin risottoriisin kera :)

Tähän päivään :

Tänä aamuna kuuntelin Teleksin Kotimatkalla-biisin. On tärkeää kertoa joka päivä, kuinka tärkeitä ympärillä olevat on. Yksi hymiökin voi riittää. Hymiöidään tänään :)



Reeta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti