MAKEAN-SUOLAINEN FOCACCIA; maidoton sekä gluteeniton



Tänään on rauhallinen kotipäivä. Koiran kanssa kaksin kotona. Aikaa siis leipoa. Leipominen ja kokkaaminen yksin hiljaisuudessa on minulle keino rentoutua ja levätä. Nyt uuden blogini myötä olen tarkemmin miettinyt, mitkä reseptit voisivat myös kiinnostaa teitä lukijat.

Tänään leivoin focacciaa. Valmistin leivästä makean-suolaisen, sillä ajattelin iltapäiväkahviani. Makean leivästä tekee päälle ripoteltu fariinisokeri. Suolaisen maun focaccia saa sormisuolasta, leipätaikinasta, kaprismarjoista sekä aurinkokuivatuista tomaateista. Kuulostaa leivältä aikuiseen makuun. Leivo toinen samanlainen lapsille vaikkapa minilihapulla-, herkkukurkku- sekä tomaattipäällisellä. Tai nakkifocaccia....


Focaccia


3,5 dl Semperin Grov Mix-gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl karkeita riisijauhoja
1 tl suolaa
2 tl valkosipulirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
1 dl oliiviöljyä
1-1,5 dl mantelimaitoa tai vettä 

Päälle:

1 dl fariinisokeria
Kaprismarjoja
Aurinkokuovattuja tomaatteja
Ohuita sipulin renkaita
Sormisuolaa
Oliiviöljyä (päälle)


1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Laita leivinpaperi uunivuuan pohjalle ja reunoille. (Minun vuokani 12cmX20cm).
3. Voitele leivinpaperi tilkalla oliiviöljyä.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää neste sekä öljy. Gluteenittomista jauhoista riippuu nesteen tarve. Taikinan tulee olla helposti irtoavaa astian pohjalta.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Voitele pinta oliiviöljyllä.
8. Ripottele fariinisokeri taikinan päälle. 
9. Asettele taikinan päälle muut paloitetut täytteet. Lopuksi sormisuola.
10. Paista noin 18 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. 



Terveiset kahvihetkestä!



Reeta




Kommentit

Suositut postaukset