PERJANTAIN BATAATTITASKUT; maidoton ja gluteeniton pulled pork





Perjantaina on mukava valmistaa jotain herkullista mättö-ruokaa. Laitoin eilen illalla pulled porkin uuniin vielä yhtään aavistamatta, mihin sitä yhdistäisin. Tänään syttyi sitten idea bataattitaskuista, joiden täytteenä olisi tuota BBQ-makuista mureaa possua. 
Ohje on maidoton sekä gluteeniton. Jos bataatti ei maistu kaikille syöjille tai ei ole tarvetta gluteenittomaan ruokavalioon, voi tilalle laittaa vaikkapa yrttiöljyssä voidellut ja uunissa paahdetut täysjyväpaahtoleivät.

Pulled pork


500g possun maustamatonta ulkofilettä
1dl Pirkan BBQ-kastiketta
1/2 valkosipulin kynsi
1dl vettä

Sivele pala possua BBQ-kastikkeella. Laita vesi, pilkottu valkosipuli sekä possu kannelliseen uunipataan. Anna hautua uunissa kannen alla 2-3 tuntia asteessa 175.


Bataatit


1 iso bataatti
3rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl rosmariinia

Kuori bataatti. (Bataatti on helppo kuoria veitsellä, kun olet poistanut kannat molemmista päistä). Tee bataatista noin 1cm siivuja. Asettele siivut uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä hieman oliiviöljyä siivujen päälle. Mausta suolalla sekä kuivatulla rosmariinilla.
Kypsennä bataattisiivut 225 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia. Olehan tarkkana, etteivät ruskistu liikaa. Anna siivujen jäähtyä ennenkuin otat ne pois pelliltä.


Päärynä-tomaattichutney


1tl säilöttyjä päärynänpuolikkaita
1 tomaatti
1/2 pieni sipuli tai sipulinvartta
1/2 dl Saarioisen makeaa salaatinkastiketta

Pilko ainekset pieniksi paloiksi ja sekoita keskenään.



Ei muuta kuin kokoamaan bataattitaskuja. Mukaan voit myös laittaa lehtisalaattia.




Bataattimaista perjantaita!


Reeta

Kommentit

Suositut tekstit