TORTILLOJA KERRAN VIIKOSSA :) BROILERIN KERA; maidoton ja gluteeniton

Tänään tulimme nälkäisinä kotiin eikä ollut oikein jääkaapissakaan mitään tuhannen taalan aineksia valmistaa lauantain herkkuateriaa. Tuollaisissa tilanteissa ainakin meillä helposti pysähdytään johonkin syömään tai sorrutaan pikaruokaan, mutta tänään päätin kekata jotain jääkaapissa olevista aineksista: kanasta, tomaatista, kurkusta, chilipaprikasta, sipulista, salaatinkastikkeista....Nopeasti valmistui tuttua tutumpi tortilla chipsivuoka.




400 g broilerin maustamattomia rintafileitä
2 sipulia
1 chilipaprika
oliiviöljyä
1/2 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl inkivääriä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl currya
2 rkl chiliketsuppia (Lidl:n lasipullo on todella hyvää)
2/3 pussia tortilla chipsejä, salted
1 jääsalaattiruukku
2 tomaattia
1 pieni purkki maissia
1 tölkki taco-sauce ( mild/medium/hot)

Laita uuni 225 asteeseen.
Leikkaa kanafileet pieniksi paloiksi.
Paista kanat pannulla ruskeiksi. Lisää tilkka öljyä sekä mausteet.  Laita pilkottu sipuli sekä chilipaprikasuikaleet pannulle. Paista vielä hetken.
Kaada tortillachipsit öljyllä voideltuun uunivuokaan. Kaada kanapalat tortilla chipsien päälle. Huuhtele pannu tilkalla vettä (4 rkl) ja kaada vesi uunivuokaan. Levitä vielä tasaisesti päälle taco-kastike chipsien päälle. Laita uunivuoka uuniin 10 minuutiksi. 
Nosta uunivuoka pois uunista. Pilko jäävuorisalaatti sekä tomaatit. Levitä ne sekä maissit chipsien päälle. Toki voit lisätä vielä kurkkua, avokadon paloja, sipulia, tummia viinirypäleitä tai oikeastaan mitä vain. 

Meillä kaikkiin tortillaruokiin kuuluu ehdottomasti Saarioisten Makea-salaatinkastike, joten siitä vielä muutamat raidat salaatin päälle.

Maistuipa hyvälle! 

Reeta





Kommentit

Suositut postaukset