KAALILAATIKKO; maukas perinneruoka


Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että valmistamalla ruokaa edullisesti ei joudu tinkimään ruuan makoisuudesta. Kokatessa säästyy pitkiä euroja, kun käyttää valmistuksessa kauden sesonkituotteita sekä ostaa pääraaka-aineet tarjouksista. Itse arvostan kotimaisuutta, tuoreutta, värikkyyttä sekä monipuolisuutta. 
Tänään meidän uunissa valmistui perinteinen, ehkä myös pikkuisen makeampi, kaalilaatikko. 

1 kokonainen pieni kaali
400g naudan jauhelihaa
2dl puuroriisiä
1 iso sipuli
2 lihaliemikuutiota
1,5tl mustapippuria
2tl rakuunaa
1,5dl siirappia
3rkl oliiviöljyä
2dl kiehuvaa vettä



* Laita uuni 175 asteeseen.
* Keitä riisi ohjeen mukaan.
* Ruskista jauheliha ja sipuli.
*Pilko kaali pieneksi. 
*Keitä 2dl vettä. Lisää joukkoon lihaliemikuutio, mausteet, öljy sekä kaali. Hauduta kannen alla n 15 min. Ja lisää lopuksi siirappi.
* Sekoita riisi ja jauheliha keskenään.
*Kaada kaikki ainekset uunivuokaan.
* Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Näillä ajatuksilla tänään:

Täydellisyyttä ei ole. Joskus on vain omia päähänpinttymiä :) :) Kun tyydyn siihen missä olen, mitä olen tai miten voin, olen avarakatseisempi ympärilleni. En tavoittele silloin mitään täydellisyyttä vaan katson tulevaan ja osaan realistisesti unelmoida. 


Reeta

Kommentit

Suositut tekstit