PAAHDETTU PUNAJUURI-PÄHKINÄPASTA; vege sekä gluteeniton



Yksin kotona ollessani voin tehdä lounaaksi ihan mitä vain. Ajatella ainoastaan omia mielitekojani. Voin olla silloin hyvinkin itsekäs.
Tänään tein lounaaksi punajuuri-pähkinäpastan. Onnistui kyllä hyvin. Paahdetut punajuuret olivat rapsakkaita ja pistaasipähkinät puolestaan ihanan suolaisia. Kastikkeena toimi oliiviöljy, jonka laitoin pannulle jo siinä vaiheessa, kun paahdoin pähkinät. Näin öljyynkin tarttui pahkinöiden aromit!
Lopuksi koristelin pastan pakastepuolukoilla.
Kuvissa annos näyttää ehkä kuivalta, mutta oli mehukasta ja makoisaa :)

Paahdetut punajuuret ja pistaasipähkinät pastan kera


Kahdelle

 1 oikein iso punajuuri :)


* Laita uuni 200 asteeseen.
* Kuori punajuuri.
* Leikkaa juustohöylällä punajuuresta ohuita sipsejä.
* Asettele sipsit leivinpaperin päälle.
* Mausta suolalla ja ripottele oliiviöljyä päälle.
* Paista keskitasolla noin 15 min.
* Anna jäähtyä. Sipsit muuttuvat rapsakoiksi vasta jäähtyessään.


5 dl maidotonta sekä gluteenitonta pastaa (itse käytin Pirkan)

* Kiehauta ohjeen mukaan.


1//2 dl pistaasipähkinöitä

* Kuori ja pilko pähkinät.
* Paahda pähkinät varovaisesti pannulla 1/2 dl oliiviöljyä.


* Kaada vedetön ja valmis pasta pähkinöiden joukkoon pannulle. Sekoittele hyvin keskenään.
* Asettele pasta lautasille vuorotellen punajuurien kanssa. Jos sekoitat, pasta värjäytyy punaiseksi. 
* Koristele pasta halutessasi puolukoilla sekä basilikalla.
* Päälle voit laittaa hyppysellisen sormisuolaa.

Hyvää ruokahalua!


Päivän ajatus:

Onpa mukavaa välillä tehdä asioita vain itselleen. Olla itsekäs hyvällä tavalla. Kyllä me kaikki tervettä itsekkyyttä tarvitaan voidaksemme hyvin. Rakastan kävellä itsekseni, rakastan syödä yksikseni, rakastan omaa karkkipussiani, rakastan omaa aamukahvihetkeäni, rakastan seistä yksin metsän keskellä...Vain minä! Olotilani, josta saan voimaa kuuluakseni  meihin.
Reeta





Kommentit

Suositut tekstit