kotiliesi

lauantai 18. marraskuuta 2017

PERUNAN PUOLIKKAAT





En tiedä, pystyisinkö poistamaan perunan aterioistani. Tosin, miksi ihmettelenkään asiaa, sillä en haluaisikaan olla ilman pottuja. Yksinkertaisesta, edullisesta sekä helposti saatavilla olevasta raaka-aineesta on vaan moneksi. Tänä kesänä maistelin erilaisia perunalajikkeita  ja huomasin, että perunalajikkeet voivat olla kuin  yö ja päivä. Niitähän yhdistää vain  pyöreys ja kuoret :) Hyvän perunan maku on pehmeää ja maukasta.
Perunahan on lähes pikaruokaa. Hetkessä hyvää.






Perunanpuolikkaat 


Ehkäpä neljälle. Meillä kahdelle :)

6 keskikokoista Rosamunda-perunaa
1/2 sipulia
1/2 paprika
120 g naudan paistileikkelettä tai suolalihaa
mustat oliivit
juustoraastetta, VioLifen maidoton
mustapippuria
rosmariinia
suolaa
valkosipulijauhetta




Pannun kautta kävi paprikat, sipulit sekä liha.
Uunin alimmilla tasolla perunat olivat vartin verran, kunnes perunat olivat kypsiä.
Simppeliä, mutta maukasta. Perunalajikkeeseen kannattaa satsata :)



Dippailimme perunoita makeaan chilikastikkeeseen.




Reeta







2 kommenttia: