kotiliesi

maanantai 27. marraskuuta 2017

HELPOSTI TWISTIÄ JOULUN ALKURUOKAAN; MIEDOSTI NEILIKKAINEN SIIKAKEITTO (maidoton & gluteeniton)





Neilikan, maustepippurin, tillin, valkoviinin sekä siian tuoksut valtaavat keittiöni. Tuoksut vahvistuvat pikku hiljaa keiton kiehuessa hellalla. 
Neilikkainen siikakeitto on kevyt alkukeitto joulupöytään. Ruusukaali on voimakasmakuinen juures pieneen kokoonsa nähden, joten valkoviini, neilikka sekä tilli tasoittavat kaalin makua keitossa. Yllätyin itsekin positiivisesti, ruusukaali maistuu kyllä todella hyvältä.




Neilikkainen siikakeitto


Kahdelle

1,5 l vettä
400 g siikafilettä
6 perunaa (kiinteä lajike, esim.siikli)
1/2 purjoa
8 kpl ruusukaalia
6 kokonaista neilikkaa
4 maustepippuria 
1/2 rkl sokeria
6 rkl kalaliemitiivistettä
1 dl puolikuivaa valkoviiniä
tuoretta tilliä
suolaa




* Pese, kuori ja suikaloi perunat.
* Leikkaa purjosta ohuita renkaita.
* Huuhtele ruusukaalit.
* Kiehauta vesi ja lisää ruusukaalit kattilaan. Keitä noin 10 min.
* Lisää perunat, purjot sekä mausteet (ei tilliä eikä viiniä)kattilaan. Kiehauta keittoa miedolla lämmöllä vielä 10-15 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
* Leikkaa siikafileestä kalan liha pois ja paloittele palasiksi.
*Lisää siika keittoon.
* Lisää viini sekä tilli loppuvaiheessa. Kiehauta keittoa miedolla lämmöllä muutama minuutti.




Jouluhan on täynnä makuja, tuoksuja ja tunteita ❤️
Love it ❤️



Reeta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti