kotiliesi

lauantai 11. marraskuuta 2017

MAKEA VAAHTOKARKKIKAKKU; maidoton, gluteeniton sekä munaton




Kahden kerroksen kakku: suklaata ja vaahtokarkkia. Kakku on erittäin makea, joten hapan puolukka sopii erinomaisesti kakkuun.




Suklaakakun ohje löytyy aikaisemmista postauksistani otsikolla 'Mustikkainen suklaakakku'.

Tätä suklaakakkua paistoin 5 minuuttia kauemmin kuin mustikkaista suklaakakkua.
   

 Vaahtokarkkikerros


Kiehauta 1,5 dl puolukkasurvosta ja 1,5 dl mantelimaitoa tai vettä isossa kattilassa. Ota kattila liedeltä. Laita nesteen joukkoon 125 g vaahtokarkkeja. Sekoita hyvin. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet anna seoksen hieman jäähtyä. 
Vuoraa suklaakakkuvuuan reunat (yläosa) tuorekelmulla. Kaada hieman jäähtynyt vaahtokarkkiseos vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.






Sydämellistä Isänpäivää ❤️
Lähes 30v olen sytyttänyt kynttilän rakkaan isäni muistolle. Tänään sytytämme jälleen. Isälle ja pappalle ❤️



Reeta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti