kotiliesi

perjantai 3. marraskuuta 2017

MUSTIKKAINEN SUKLAAKAKKU; vegaaninen sekä gluteeniton




Mustikkaa ja suklaata! Suklaakakkua ja mutakakkua!
Nam ja wow!

Vinkki:
Anna kakun tiivistyä yön yli jääkaapissa niin koostumus vain paranee.











2 dl Semper Crov Fix-gluteenitonta jauhoseosta 
3/4 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl sokeria
1,5 dl pakastemustikoita
4 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl öljyä tai Sininen Keiju-sulatettuna (käytin Keijua)
1 dl valmista kahvia 


* Laita uuni 200 asteeseen.
* Sekoita kuivat aineet keskenään.
* Sekoita sulatettu rasva, kahvi, omenaviinietikka sekä mustikat keskenään.
* Yhdistä kuivat aineet sekä nesteet keskenään. Sekoita hyvin.
* Kaada taikina pieneen irtopohjavuokaan, jossa leivinpaperi pohjalla ja reunat voideltu ( halk. 12-15 cm).
* Paista uunin keskitasolla 16-18 min. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi. Kokeilen itse kypsyyttä varraspuutikun avulla.


Tarjoa vaikkapa maidottoman mustikka-puolukkajäätelon kera :)




Päivän ajatus: 
Tunne-paita päällä, kakku kainalossa ja eteenpäin mennään. Sydän vie ja järki pohtii. Ei mitään vastakkainasettelua 💚
Jokaisen elämällä on oma käsikirjoituksensa. Kaikkeen emme vaan voi vaikuttaa. Ilot piristää ja murheet pysäyttää. Ei meistä kukaan helpolla pääse. 

Tänään on pyhäinpäivä. Itselleni tämä päivä merkitsee yhtä pientä kynttilää, jonka käyn sytyttämässä lähikallion kupeeseen isäni muistolle. 

Mukavaa kakkulauantaita!
Reeta




Reeta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti