kotiliesi

tiistai 5. joulukuuta 2017

BASILIKAMARINOITU BROILERI; maidoton, gluteeniton



Tykkään tehdä marinadit sekä pestot itse. Heittelen marinadin joukkoon tarkasti harkittuja makuja, mutta myös just niistä yrttiruukuista, joita kotona sillä hetkellä on.  Soveltamalla yrttejä, mausteita sekä öljypohjia, voi löytääkin sen lempparin. Pidän eniten yksinkertaisista sekoituksista, joista pystyy erottamaan eri maut. 

Tänä aamuna valmistin basilikamarinadin broilerinfileille, jotka paistoin päivälliseksi sipulisen risotton kanssa.

Basilikamarinadi


Neljälle fileelle

1 dl oliiviöljyä
1 basilikaruukku
1/2 valkosipulinkynsi
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl sokeria tai hunajaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään pakastepussissa. Laita broilerinfileet pussiin. Anna maustua jääkaapissa ainakin 3-4 tuntia. 

Laita uuni 200 asteeseen. 

Ruskista broilerinfileet paistinpannulla, jotta saavat kauniin ja herkullisen pintavärin. Laita fileet vielä uunivuokaan, kaada marinadi pussista fileiden päälle ja anna olla uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Paloittele fileet ja lado risottoannoksien päälle. Basilikamarinoidut broilerit sopivat mainiosti myös salaatteihin sekä pastoihin.

Koko koti tuoksuu niin herkulliselta. Paras palaute tuli pojaltani:
-Olipa hyvää.

Kiitos 🖤






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti