kotiliesi

maanantai 4. joulukuuta 2017

KARJALANPAISTIN MUREUS; maidoton sekä gluteeniton arkiruoka





Karjalanpaisti on helppo valmistaa ja on maultaan niin herkullista. Aika usein
laitan sen uuniin kypsymään iltamyöhäsellä ja jätän jälkilämmölle aamuun asti.
 Itse modernisoin sekä nopeutan tätä arkiruokaa viipaloimalla pataan valmiiksi myös perunat. Kaikki on sitten valmista samalla kertaa. Ja mietipäs, kuinka hyviä perunat ovatkaan, kun ovat kypsyneet karjalanpaistin maukkaassa liemessä.



Karjalanpaisti


Neljälle

400g laadukasta karjalanpaistilihaa
2 sipulia
6-8 porkkanaa
6-8 isoa perunaa (kiinteä lajike)
5 dl lihalientä 
2 laakerinlehteä
3-4 maustepippuria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

1. Ruskista karjalanpaisti pannulla.
2. Pilko sipuli sekä juurekset.
3. Lisää kaikki kannelliseen pataan ja kaada lihaliemi mausteineen padan joukkoon 
4. Anna olla uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia ja jälkilämmöllä noin 2-3 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Riippuu perunoiden määrästä.


Tarjoa karjalanpaisti puolukkasurvoksen sekä suolakurkkujen kera.
Tässäpä sulle perinteinen
 pataruoka 💚

Ajatukseni:

Tänään haluan ajatella, että jokaisella käytöksellä on merkityksensä. Kaikki tuleva on uutta ja opettavaista. Otan eleet, ilmeet sekä sanat vastaan hymyillen. Illalla olen tyytyväinen kohtaamisistani, mitä ne sitten lienevätkään.

Reeta







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti