kotiliesi

maanantai 11. joulukuuta 2017

JOULUN MAKUJA PUOLUKKAJÄÄTELÖSSÄ & MANDARIINI-KANELIJÄÄTELÖSSÄ; vegaaninen




Joulun tunnelma tulee kynttilöistä, jouluherkuista, liekokasvin oksista, joulukoristeista sekä juuri siivotusta kodista. Toki myös lasillisesta punaviiniä. Perinteistä jouluruokaa meillä valmistetaan harvoin, mutta koetan ylläpitää perinteistä kiinni raaka-aineiden suhteen ja kokkailen uusia juttuja niistä. Lanttua, punajuurta, kaloja sekä lihaa uusissa resepteissä.

Tänä jouluna jälkiruoka voisi olla vaikkapa raikasta kookosjäätelöä, mikä on täysin vegaanista ja erittäin helppo valmistaa. Tänään tein kahta makua; puolukka sekä mandariini-kaneli.




Aloita ensiksi hillokkeiden valmistus, jotta ne ehtivät jäähtyä sekä hyytyä.

Puolukkahillo:

1,5 dl pakastepuolukoita
1 dl punaista glögiä
1 dl hillosikeria

* Keitä glögi sekä puolukat kiehuvaksi. Lisää sokeri ja anna kiehua muutama minuutti samalla hämmentäen. Anna jäähtyä.



Mandariini-kanelihillo:

5 mandariinia
1 dl vaaleaa glögiä
1 dl hillosokeria
2-3 tl kanelijauhetta

* Keitä mandariinilohkot vaaleassa glögissä. Painele perunamuusinuijalla mandariinit rikki. Sihtaa mandariinin kuoret sekä liha pois. Kiehauta mandariini-glögimehu uudelleen. Lisää hillosokeri ja kaneli. Hämmennä hyvin parin minuutin ajan. Anna jäähtyä.



Valmista seuraavaksi jäätelö:

2 tetraa kookoskermaa
2 prk maustamatonta kookosjugurttia
2 dl sokeria (tai 1 dl)
1 tl vanilijasokeria

* Vatkaa kookoskerma vaahdoksi. Kestää vaahtoutua huomattavasti kauemmin kuin tavallinen kuohukerma. Lisää kookosjugurtti sekä sokerit. Jaa kookoskerma kahteen astiaan. Sekoita toisen joukkoon jäähtynyt puolukkahillo ja toisen joukkoon mandariini-kanelihillo. Kaada jäätelöt pakasterasioihin. Itse valmistaisin jäätelöt edellisenä iltana tai aamuaikasella.

Huomioithan, että jäätelö sulaa yllättävän nopeasti!

Jouluisia jäätelöhetkiä,

Reeta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti