kotiliesi

lauantai 23. joulukuuta 2017

LUUMUKAKKU; gluteeniton, maidoton, munaton eli vegaaninen

Tässä sinulle vielä mehukas luumukakun ohje gluteenittomana sekä vegaanisena.




Ainekset luumukakkuun:

200g luumupussi
1 dl vettä
1 dl hillosokeria

200 g maidotonta margariinia (Sininen Keiju)
5 dl Semperin Grov mix-jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivijauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl soodaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 prk kookosjugurttia (esim. Happy Coco vanilija)
2-3 rkl siirappia
1/2 dl mantelimaitoa

1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Keitä luumut vedessä. Kun vesi kiehuu, lisää hillosokeri. Anna jäähtyä. Soseuta luumut.
(Valmis luumuhillo sopii myös)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sulata rasva. 
4. Lisää rasvan joukkoon mantelimaito sekä siirappi.
5. Kaada rasvaseos jauhojen joukkoon. Sekoita hyvin taikinakauhalla.
6. Lisää taikinaan omenaviinietikka,  luumuhillo sekä kookosjugurtti. Sekoita jälleen. 
7. Kaada taikina leivinpaperilla pohjasta vuorattuun kakkuvuokaan.  
8. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.



Erityisruokavalion mehukas joulukakku!

Toivotan Sinulle leppoisaa joulua


Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti