kotiliesi

maanantai 12. helmikuuta 2018

PARAS KANAPATA; maidoton sekä gluteeniton





Näin ne reseptit siirtyvät sukupolvelta toiselle :)
Tätini valmistaa maailman parasta kanapataa ja toki tuon reseptin olen itselleni saanut. Kanapata, joka koostuu broilerista, säilykepäärynöistä sekä maukkaasta valkoviiniliemestä.
Silloin tällöin lisää pataan muitakin lisukkeita. Tänään padan joukkoon menivät kirsikkatomaatit sekä viinirypäleet. 


Kanapata



600g maustamattomia broilerin rintafilettä 

tilkka öljyä paistamiseen
2 sipulia

1/2 dl oliiviöljyä

6 dl vettä
1 1/2 kanaliemikuutiota
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl mustapippuria
2-3 tl kuivattua rosmariinia
1 tölkki päärynänpuolikkaita sokeriliemessä (laita liemi pataan)
puoli rasiaa tuoreita viinirypäleitä
10 kirsikkatomaattia



* Laita uuni 200 asteeseen.
* Pilko broilerinfileet palasiksi ja paista niihin väriä tilkassa öljyä paistinpannulla.
* Lisää sipulinlohkot pannulle ja kuullota niitä hetken.
* Kaada broilerit sekä sipulit uunivuokaan tai kannelliseen pataan.
* Kiehauta vesi samalla pannulla ja lisää nesteen joukkoon liemikuutiot, mausteet, valkoviini sekä oliiviöljy.
* Halkaise kirsikkatomaatit. Lohko päärynät.
* Lisää uunivuokaan kirsikkatomaatit, päärynälohkot (+ päärynöiden liemi), viinirypäleet sekä neste.
* Anna kanapadan muhia uunin alatasolla 45-60 minuuttia.


(Jos et ole maidottomalla ruokavaliolla, kannattaa kanapadan päälle ripotella sinihomejuustoa.)


Tarjoa riisin ja vaikkapa rucola-vihersalaatin kera.

Hyvää ruokahalua!

Reeta









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti