kotiliesi

perjantai 2. helmikuuta 2018

VADELMAINEN RUNEBERGIN KAKKU; vegaaninen sekä gluteeniton


VADELMAKAKKU


300 g maidotonta margariinia (esim. Sininen Keiju)
3 1/2 dl fariinisokeria

3 dl gluteenittomia jauhoja (Grov Mix)
3 dl mantelijauhoja
2 dl mantelirouhetta
2 dl kookoshiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
4 rkl siirappia
1 dl omenasosetta
1 1/2 dl mantelimaitoa

4 dl tuoreita vadelmia
2 dl hedelmäsokerikiillettä

Tomusokeria


*Laita uuni 200 asteeseen.
*Leivinpaperita irtopohjavuoka pohjalta. Leivinpaperi menee sopivasti kakkupohjan ja reunojen väliin kiinni. Voitele reunat ja ripottele reunoille kookoshiutaleita.
*Vaahdota margariini sekä sokeri.
* Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet margariinin joukkoon. 
* Sekoita hyvin.
*Kaada lopuksi joukkoon maito, omenasose sekä siirappi. Sekoita.
* Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
*Anna kakun jäähtyä. Kakku on helppo nostaa tarjoiluvadin päälle leivinpaperin ansiosta. Älä kaada kakkua ylösalaisin, sillä paistoaikana kakun päälle on muodostunut sopiva, pieni kuoppa, johon vadelma tms täyte on helppo laittaa.
* Tee vadelmista kuorrute sekä kiille hedelmäsokeripurkin ohjeen mukaan.
* Anna kakun muhia jääkaapissa 2-3 tuntia ennen tarjoilua.

Herkkuhetkiä!



Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti