kotiliesi

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

CHICKEN CHILI CON CARNE; maidoton sekä gluteeniton

Voi Mari (lukion luokkakaverini sekä opiskelijakaverini), muistatko vielä mitä kokkasit meille 90-luvun puolessa välissä, kun tulimme teille OKL: n porukalla iltaa istumaan?
Mä muistan!
Se oli loistavaa ja täydellistä jauhelihasta valmistettua chili con carnea.
Värikästä.
Miedosti tulista.
Maukasta.
Uudenlaista.
Herkullista.

Herkullisuuden asteikolla en ole vielä samaan yltänyt, mutta useasti yrittänyt olen. Jopa kymmenen vegaanivuoteni aikana vegan chili con carne oli yksi lemppareistani.

Tänään oli chicken chili con carnea :)
(kahdelle)



400 g maustamattomia kanan filesuikaleita
1 tuore kevätsipuli varsineen
1/2 tl kanelia
1 valkosipulin kynsi
3 tl paprikajauhetta
2 laakerinlehteä
1/3-1/2 tl cayennepippuria
1/3 tl mustapippuria
2 rkl ketsuppia
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1/2 tomaattimurskaa
1/2 tölkkiä kidney-papuja
1 pieni tölkki maissia

öljyä paistamiseen



*Laita uuni 175 asteeseen.
* Paista kanafileet sekä pilkottu sipuli tilkassa öljyä.
* Laita jauhelihan joukkoon mausteet, ketsuppi sekä murskattu valkosipuli.
* Paista vielä hetki, jotta mausteet imeytyvät kanasuikaleisiin.
* Lisää vesi, liemikuutio sekä tomaattimurska. Keitä hetki, kunnes lihaliemi on sekoittunut hyvin.
* Kaada joukkoon huuhdellut pavut sekä maissit.
* Laita uuniin hautumaan noin 20 minuutiksi.
* Tarjoa keitetyn riisin kanssa.



Hyvää ruokahalua!
Reeta





3 kommenttia:

  1. Voi niitä aikoja! Hauskoja muistoja. Chili con carne oli kestosuosikki silloin. Pitäneepä pitkästä aikaa taas kokeilla. Terkuin, Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hauskaa aikaa tuo opiskeluaika😂Jos sun resepti ei oo salainen resepti, voisin kokkaila sen mukaan joku päivä 👍

      Poista
  2. Jospa vaan löydän sen jostain kätköistä... 😊

    VastaaPoista