kotiliesi

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

NACHOJA KANAKEITOSSA; nachovinkki (M/G)




Kanakeitto (neljälle)

1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 1/2 dl pikariisiä
1 pieni punainen suippopaprika
1-2 kevätsipulia
1 dl eli pieni tölkki maissia
1 1/2 dl kidney-papuja
400 g kanasuikaleita
1 valkosipulinkynsi murskattuna
4 rkl öljyä
2 rkl valmista texmex-maustetta
1/2 rkl paprikajauhetta
tuoretta pinaattia n 1 dl
tuoretta persilijaa
nachoja

* Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kanaliemikuutio, riisi, pilkottu paprika sekä sipuli.
* Anna kiehua 5 minuuttia.
* Lisää joukkoon pavut sekä maissi. Ota kattila liedeltä pois.
* Ruskista kanasuikaleet öljyssä.
* Lisää paistinpannulle mausteet sekä valkosipuli. Ruskista vielä hetki.
* Kaada kanasuikaleet keiton joukkoon.
* Kaada tilkka vettä pannulle (tai lisää sen verran kuin keittosi vaatii lisää nestettä) ja huuhtele hyvät mausteet pannulta keiton joukkoon.
* Keitä keittoa vielä 5-10 minuuttia. 
* Koristele persilijalla.
* Lisää nachot vasta hieman ennen tarjoilua joko suoraan lautasille tai asettele ne keiton viereen tarjolle.


Huom! Suolaisuuden kanssa kannattaa olla aluksi varovainen, sillä nachot tuovat suolaisuutta myös lisää.

Rentoa juhannusviikkoa!
Reeta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti