kotiliesi

torstai 5. heinäkuuta 2018

MANSIKKAKAKKU; maidoton & gluteeniton



Kesäinen & mansikkainen kuppikakku 
(Ohje kahteen kuppiin)

SOKERIKAKKUPOHJA:

75 g Sinistä Keijua tai muuta maidotonta margariinia
1 dl mantelimaitoa
1 dl sokeria
2 dl Semperin Grov Mix-jauhoseosta
1/2 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa

*Laita uuni 200 asteeseen.
*Sulata margariini.
*Lisää mantelimaito margariinin joukkoon.
*Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin.
*Lisää kuivat aineet maito-margariinin joukkoon. Sekoita hyvin.
*Levitä taikina pienelle leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuualle tai leivinpaperin päälle uunipellille (noin 1 cm paksuinen).
*Paista uunissa 8-12 minuuttia riippuen vuuasta tai pellistä. Huom! Pellillä pohja kypsyy yllättävän nopeasti.
*Jäähdytä ja leikkaa pieniksi paloiksi.

KOOKOSJUGURTTI: 2 dl maustamatonta kookosjugurttia, 2rkl sokeria, 2 tl vanilliinisokeria. Sekoita aineet keskenään.

TUOREITA MANSIKOITA



Sitten vain herkkuja vuorotellen tarjoiluastiaan.

Mukavaa kesää!
Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti