kotiliesi

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

GULASSIKEITTO; uunin kautta kattilaan


Tarkka ja hyvä kuva jäi ottamatta. Nälkä meni nyt kuvausten edelle :)

Gulassikeitto (uunissa kypsennetty)


400 g naudan keittolihaa
1 rkl öljyä paistamiseen
2 sipulia
1 iso suippopaprika
5-6 kiinteää perunaa
1-1,5 l vettä
1/2 dl oliiviöljyä/rypsiöljyä
1 dl paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä(tai ketsuppia)
1 rkl paprikajauhetta
1/3 tl mustapippuria
1/3 tl maustepippuria
1-1 1/2 lihaliemikuutio
1/2 rkl sokeria tai hunajaa
2 laakerinlehteä
1/2-1 tl suolaa
1/2 dl hienonnettua tuoretta persilijaa

*Pese, kuori sekä paloittele perunat.
* Pilko sipuli
* Suikaloi paprika.
* Ruskista naudanliha pannulla tilkassa öljyä.
* Kiehauta vesi ja liota liemikuutio kuumaan veteen.
* Laita kaikki aineet kannelliseen uunivuokaan. Sekoita varovaisesti, jotta mausteet tasoittuvat. Nestettä tulee olla niin, että lihapalat sekä kasvikset peittyvät. 
* Hauduta uunissa 175 asteessa pari tuntia, kunnes liha on mureaa.

* Itse kaadoin valmiin keiton kattilaan, josta keitto oli helppo lämmittää sekä tarjoilla seuraavana päivänä. Keittohan paranee ajan kanssa :)

Eli pese, pilko, mausta ja kypsennä!
Kokkailu on vaivatonta.


Reeta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti