kotiliesi

lauantai 15. syyskuuta 2018

SUNNUNTAIKSI MUNAKOISO-KESÄKURPITSAVUOKAA; gluteeniton & vegaaninen

Syksyn saapuessa tekee mieli uuniruokia: patoja, kiusauksia sekä pellillä kypsyneitä kasviksia. 
Tässä munakoiso-kesäkurpitsavuuan ohje, joka on täyttävää yksikseenkin.


Munakoiso-kesäkurpitsavuoka

1 iso munakoiso
2 kesäkurpitsaa
1 iso sipuli
2 dl pastakastiketta (itse käytin 1 tetran Pirkka-luomu pastakastiketta)
1 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl tuoretta basilikaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl kasviskermaa (soijakerma/kaurakerma)
1/2 dl oliiviöljyä
Vege-juustoraastetta

* Laita uuni 200 asteeseen.
* Pese kasvikset. Viipaloi.
* Keitä kattilassa 1 dl vettä ja liota kasvisliemikuutio veden joukkoon.
* Kaada pastakastike, oliiviöljy sekä kerma kulhoon. Lisää mausteet sekä hiennonnettu basilika. Kaada kasvisliemi kulhoon ja sekoita.
* Lado uunivuokaan vuorotellen kasviksia sekä tomaatti-kermakastiketta. Lopuksi kaada loppu kastike kerrosten päälle. Lisää juustoraaste.
* Kypsennä uunissä noin 25-30 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Mukavaa sunnuntaita!
Aurinko paistaa ainakin täällä Turussa :)

Reeta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti