kotiliesi

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

MYSKIKURPITSAKEITTO; hyppysellinen kanelia sekä tilkka appelsiinia... (vegaaninen,gluteeniton)

Myskikurpitsasta on tullut uusi tuttavuus minulle. Ennen tuo kummajainen on ollut vain kaunis kurpitsa kaupan vihannesosastoilla tai mukavan värinen rekvisiitta portaiden syysrappusilla. Mutta se onkin herkullisen makuinen!



Myskikurpitsakeitto

(neljälle)

2 myskikurpitsaa
2 pientä sipulia
Rapsiöljyä/oliiviöljyä

* Laita uuni 200 asteeseen.
* Pese myskikurpitsat. Halkaise ne pituussuunnassa neljään osaan.
* Aseta myskikurpitsalohkot leivinpaperin päälle uunipellille kuori alaspäin. 
* Voitele kurpitsat öljyllä 
* Paahda myskikurpitsat uunissa noin 30 min ajan.
* Lisää (kuoritut) sipulilohkot uunipellille noin 15 min jälkeen.

3/4  - 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl paprikajauhetta
1/3 tl cayennepippuria jauhettuna
3 tl siirappia
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
1/2 dl rapsi- tai oliiviöljyä

* Kiehauta vesi ja lisää ylläolevat ainekset kiehuvan veden joukkoon.

* Poista paahdetuista myskikurpitsoista. Onnistuu hyvin esim. ruokalusikan avulla. 
* Lisää nesteen joukkoon myskikurpitsat sekä sipulit.
* Soseuta keitto.

1/2 appelsiinin mehu

* Lisää appelsiinin mehu soseuttamisen jälkeen.
* Anna kiehua vielä muutaman ninuutin ajan. (Keitto kuplii suht voimakkaasti !)
* Mausta tarvittaessa suolalla sekä lisää tarvittaessa nestettä.



Ihanan maukas keitto!

Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti