kotiliesi

tiistai 23. lokakuuta 2018

OMENKAURAPAISTOS; kotimaisia herkkuja elämään! (M, GL, V)

Minun lapsuuteeni kuuluivat 80-luvun hitit, kuten mm. lämpivät voileivät, kaalikääryleet, kääretorttu, karjalanpaisti, lindstöminpihvit, merimiespihvit, uunimakkara, köyhät ritarit sekä omenahyve.


Omenahyve valmistettiin lapsuudessani aina korkeaan vatiin, omenoihin usein jätettiin kuoret ja siemenet sekä päällä oli  kuorrutusta. Kuorrutusta oli minusta aivan liian vähän.  Olin meinaan lapsena ihan hulluna kuorrutuksiin. Kävin mm. pakkasesta aina salaa lohkaisemassa kuivakakun pinnalta sellaista taivaallisen herkullista toffee-kuorrutusta. Aina vähän kerralla, etten jäänyt kiinni. Mummolassa käydessämme kävin sielläkin salaa pakkasessa ja söin käpy-kakun tai jäätelökakun päältä suklaarakeet pois. Enkä jäänyt kiinni :)) Eikä piispanmunkkikaan muuten maistunut, mutta kuorrutus kelpasi.

Siispä minun tekemässäni omenahyveessä on kuorrutusta yhtä paljon kuin omppujakin! Fifty-fifty!

4-5 omenaa
150g margariinia (maidoton)
5rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
4dl kaurahiutaleita

* Uuni 200 asteeseen.
*Kuori omenat ja lohko. Ei kuoret eikä siemenet kuulu omenahyveen joukkoon!
* Asettele lohkot kakkuvuuan pohjalle.
* Sulata margariini kattilassa.
* Lisää joukkoon fariinisokeri sekä kaneli. Sekoita hyvin.
* Lisää lopuksi kaurahiutaleet.
* Levitä seos omenalohkojen päälle.
*Anna paistua uunissa 35 minuuttia.

Nam! Aika hyvää ihan sellaisenaan tai maidottoman jätskin kanssa.

Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti