KASVISSALSAA JA LOHTA; puhtaat maut (M&G)

Rakastan uutta keittiötäni. Voin tehdä ruokaa samalla, kun ihailen luontoa. Se on parasta!! Eilen meillä oli kalapäivä. Yritän yhä valmistaa kalaa kaksi tai kolme kertaa viikossa sen terveellisyyden takia. Oikeastaan muuten en kauheasti pohdi ravintoarvoja enkä ruokien terveellisyyttä vaan valmistan, mitä milloinkin tekee mieli tai mitä ruoka-ainetta on edullisesti saatavilla. Uskon kotiruokaan ja sen monipuolisuuteen. Siihen meillä kuuluvat niin perunat, pastat kuin sokeripitoiset ja kermaisetkin ruuat, mutta myös runsaat salaatti-ja hedelmätarjoilut. Allergian takia on toki ruokarajoitteita, mutta ne kulkevat ruuanlaitossa mukana ilman kummempia pohdintoja.

Mielellään valmistan ruuan kuitenkin niin, että raaka-aineet maistuvat eivätkä peity kastikkeen tai mausteiden joukkoon. Toki joskus ruuan tarkoitus on olla yhtä ja samaa ainemäärästä riippumatta ;) 

Lohta kasvispedillä


1/2 lohifile
1 tl suolaa


kasvisöljyä paistamiseen

1 sipuli
1 paprika
1 kesäkurpitsa
1/2 dl hienonnettua lehtipersilijaa
(1 valkosipulinkynsi) 
1/2 tl suolaa

*pilko kasvikset. 
*kypsennä pannulla, kunnes ovat pikkuisen pehmenneet sekä ruskistuneet. Mausta suolalla ja lehtipersilijalla. Ota pannu hellalta.
*viipaloi lohi noin 5 cm levyisiksi paloiksi. Paista lohet molemmilta puolilta. Mausta suolalla. 

*kaada kasvishöystö kypsien lohi viipaleiden päälle. 

*tarjoilin lohen rosmariini-lohkoperunoiden kanssa. 

Ihania kalahetkiä! 


Reeta


Kommentit

  1. Allekirjoitan kyllä ihan täysin nämä periaatteet, ja vaihteleva, monipuolinen kotiruokahan vain maistuukin yksinkertaisesti kaikkein parhaimmalta!
    Kiitos reseptistä, kuulostaa kyllä niin meidän mieleiseltä!:)
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit