kotiliesi

sunnuntai 18. elokuuta 2019

Itse valmistettu yrttiöljy tuo kasvispiirakkaan makua (VE, G)


Meidän kasvimaan sato oli kyllä tänä vuonna erittäin runsasta. Kasvimaalla oli suorastaan ahdasta. Johtuikoan se kesän suotuisista keleistä vaiko uusien kasvilaatikoiden hyvästä mullasta? Joka tapauksessa tillit sekä persilijat tekivät satoa kaksi kierrosta ja rucolaa tuli aivan ylitse omien tarpeiden.

Tämän vuoden viimeisen retken keittiöstä kasvimaalle tein, kun hain lehtipersiljan sekä basilikan loput yrttiöljyyn. 

Tässä kasvispiirakassa juju on täytteen päälle laitettavassa yrttiöljyssä. Maistui muuten erinomaiselta ihan pelkästäänkin ;) 




Yrttiöljy:

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. 

1 dl rypsiöljyä
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 dl amerikkalaisia etikkakurkkuviipaleita
suolaa
mustapippuria
1 dl tuoreita yrttejä (esim. basilikaa ja persiljaa) 

Pohja:

4 dl gluteenittomia jauhoja (Semper Mix) 
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
mustapippuria
1/2 dl öljyä
1-2 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Käytä gluteenittomia jauhoja apuna levittämisessä. 

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1/2 paprikaa
1/2 dl paseerattua tomaattia
yrttiöljy
vegaanista juustoraastetta

Laita uuni 200 asteeseen. Suikaloi ja ruskista paistinpannulla kesäkurpitsat (tilkka ruokaöljyä). 
Levitä paseerattu tomaatti vuuan pohjalle taikinan päälle. 
Lisää kesäkurpitsat, silputut sipuli sekä paprika. Laita lopuksi yrttiöljyä täytteen päälle.
Ai niin, tietenkin vielä juustoraastta päälle ja piirakka 20 minuutiksi uuniin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti