HERKKUA UUNIPERUNASTA; puolikkaat uuniperunat savukalatäytteellä (maidoton, gluteeniton)




Olen näköjään ottanut ruuanlaittoon mukaan suunnistuksen tärkeän taidon eli oikaisemisen. Suunnistaja pääsee Flow-tilaan kolmen asian yhteispelistä: hyvästä kunnosta, lyhyimmästä reitistä sekä onnistuneesta lopputuloksesta. Nuo kun natsaa samassa kilpailussa, on jälkipeleissä tyytyväinen suunnistaja. Kokkailen samoilla tavoitteilla: hyvät raaka-aineet, nopeat reseptit (oikaisu) sekä maukas lopputulos! Nämä uuniperunan puolikkaat savukalatäytteellä ovat just tuollaisen oikaistun reseptin tulos. Vähän itsetehtyä, vähän valmista sekä top-kymppinä on perunoiden valmistuksessa käytetyt raaka-aineet. Savukala on mieleisen kalatiskin tuote sekä perunat tietyn viljelijän pottuja. Vaikka ostan taloudellisesti, ostan ennemmin vähemmän laadukasta kuin runsaasti edullista. Määrä ei korvaa aina laatua. Perunalaaduissa on huimat erot! Ja sitä paitsi peruna on todella edullinen sekä ravitseva juures. 


Perunapuolikkaat ja savulohitäyte

(täyte 3 perunaan eli kuuteen puolikkaaseen) 

3 isoa Rosamunda-perunaa

Pese ja halkaise perunat. Laita perunat pellille tai vuokaan. Ripottele perunoiden päälle suolaa. 
Kypsennä perunat 200 asteessa (30 minuuttia). Perunoiden kypsyyden voi helposti kokeilla haarukalla.

Täyte:

150 g Savulohta
1/2 dl Hienonnettua tuoretta tilliä
1/2 Pieni unasipuli
5—6 rkl Vegaanista paprikamajoneesia

Sekoita täyte ja laita jääkaappiin odottelemaan perunoiden kypsymistä. 

Ei muuta kuin täyte kypsien puolikkaiden päälle ja herkuttelemaan!

Syysterveisin, 
Reeta


Kommentit

  1. Nyt onkin juuri uuniperuna-ajat. Täytyy ottaa ohjelmaan hetimmiten!

    VastaaPoista
  2. Tätä haluan kokeilla! Onko sinulla makoisaa täytevinkkiä kala- allergikolle ? Niin ja gl ja vegaanikin se pitäisi olla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit