keskiviikko 9. lokakuuta 2019

MUTAKAKKU & SYKSYISET TERASSIKAHVIT; vegaaninen ja gluteeniton resepti









Vihdoinkin sain aikaiseksi leipoa mutakakun. Oli ollut niin monesti suunnitelmissa, mutta aina on tullut tehtyä jotain muuta. Ehdin jo kahdesti ostaa maidottoman suklaalevynkin tuota mutakakkua varten, mutta johonkin ne suklaapalat vaan häipyivät ilman mitään kakkuakaan ;) 

Kehittelin mantelijauhopohjaisen  reseptin mutakakulle ja minusta se onnistui erittäin hyvin. Kakusta tuli erittäin tahmea ja sopivasti makea. Kakun rakenne on lämpimänä helposti murenevaa, joten jäähdyttäminen on tärkeää. 

Annoin valmiin mutakakun ensiksi jäähtyä huoneenlämmössä, jonka jälkeen vielä jääkaapissa 4 tuntia. Jääkaappikylmänä kakku oli 👍! Illalla oli vielä maistettava ;) kakkua kaurapohjaisen vanilijakastikkeen kanssa ja olihan tuo älyttömän hyvä yhdistelmä. 

Kun ulkoilma lokakuussakin houkutteli kantamaan kahvin ja kakun terassille, olihan se toteutettava. Lämpimästi pukeutuneena oli ihana istua syksyisessä säässä. Otin kuvia tästä hetkestäni. 





Yhteistyö Mauste-Sallisen kanssa. 



Vegaaninen ja gluteeniton mutakakku


2 dl Sallisen mantelijauhoja
1,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl Sallisen vanilliinisokeria
1 tl Sallisen leivinjauhetta
1/2 tl Sallisen ruokasoodaa
1/3 tl suolaa

1 dl sokeria

1 tl omenaviinietikkaa
1 dl mantelimaitoa 

100 g maidotonta tummaa suklaata
50 g maidotonta margariinia

1. Laita uuni 200 asteeseen. 
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. 
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Sulata margariini kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja paloittele suklaa kuuman rasvan joukkoon. Sekoita ja odota, kunnes suklaa on sulanut. Älä laita kattilaa enää suklaan kanssa uudelleen hellalle!!
5. Lisää sokeri rasva-suklaaseokseen. Sekoita hyvin. 
6. Lisää myös kuivat aineet sekä nesteet. Sekoita.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Kakku saa keskeltä jäädä hyvinkin löysäksi. 
8. Jäähdytä kakku. Laita jäähtynyt kakku vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Mukavia herkutteluhetkiä, 

Reeta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUTAKAKKU & SYKSYISET TERASSIKAHVIT; vegaaninen ja gluteeniton resepti

Vihdoinkin sain aikaiseksi leipoa mutakakun. Oli ollut niin monesti suunnitelmissa, mutta aina on tullut tehtyä jotain ...